ZwangerFit / MamaFit

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling sporten vrouwen vaak niet of minder. Het lichaam verandert enorm en dat is wennen. Ondanks dat is het ontzettend belangrijk om voldoende in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Blijven sporten tijdens je zwangerschap brengt verschillende voordelen met zich mee:

- Behoud of verbetering van je fysieke fitheid

- Minder risico op zwangerschapsdiabetes

- Vermindering van lage rugklachten

- Verbetering van je psychologisch welbevinden

- Minder kans op depressie tijdens en na de zwangerschap

- Minder kans op een keizersnede

- Sneller en beter herstel postpartum

 

Ben jij minimaal 16 weken in verwachting of ben je net bevallen en wil je graag verantwoord sporten onder begeleiding van een deskundige?

Schrijf je dan nu in!

 

Wat?

ZwangerFit
De ZwangerFit bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie, kracht en mobiliteit te verbeteren of behouden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspanning en wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen rondom de zwangerschap, bevalling en periode na de bevalling.

MamaFit
Ook wanneer je bevallen bent is het goed om weer te starten met sporten. Vaak kan dit vanaf 6-8 weken post-partum. Twijfel jij of je weer mag beginnen met sporten? Vraag het na aan je verloskundige of specialist. De MamaFit bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie, kracht en mobiliteit weer te verbeteren. Ook is er aandacht voor ontspanning en een diastase check.

 

Waar?
Fysiotherapie De Kleine Dommel, Dommeldalseweg 1 in Geldrop.

 

Wanneer?
Dinsdagavond van 18:45 tot 20:00.

 

Meer weten? Neem contact op.

T: 040-2863019

E: fysiotherapie@dekleinedommel.nl