Logo De Kleine Dommel
Logo De Kleine Dommel

Afspraak maken

Bij Fysiotherapie De Kleine Dommel kunt u eenvoudig een afspraak maken op de manier die het beste bij u past: telefonisch, online, persoonlijk aan de balie of via e-mail.

Telefonisch

Bel tijdens onze openingstijden om direct een afspraak te maken. Mirjam helpt je van 8.00 tot 12.30 uur. Na 12.30 uur nemen onze fysiotherapeuten de telefoon over. Laat een bericht achter indien we niet kunnen opnemen en we bellen u zo snel mogelijk terug.

040-2863019

Online

Maak eenvoudig online een afspraak op een tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Klik hieronder en doorloop de 5 stappen om je afspraak in te plannen (klacht, locatie, therapeut, datum/tijd en persoonsgegevens)

In de praktijk

Liever persoonlijk een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk. Mirjam staat elke ochtend van 8.00 tot 12.30 uur voor je klaar om je afspraak te regelen en eventuele vragen te beantwoorden.

Bekijk onze openingstijden

E-mail

Heb je vragen of wil je door ons worden teruggebeld? Stuur dan een e-mail naar fysiotherapie@dekleinedommel.nl met je gegevens. We reageren zo snel mogelijk.

Of je nu voor het eerst bij ons komt of al eerder bent geweest, wij staan klaar om je de zorg en aandacht te bieden die je verdient. Neem vandaag nog contact met ons op en start je weg naar herstel.

Veelgestelde vragen

Om je ook hier goed van dienst te kunnen zijn hebben we de meest voorkomende vragen hier opgesteld. Uiteraard zijn we altijd bereid je telefonisch of in de praktijk te woord te staan.

Hoe maak ik een afspraak bij jullie?

Je kan telefonisch, online of persoonlijk bij de balie een afspraak maken. Mirjam zit elke werkdag tot 12 uur klaar om je te woord te staan. Als we niet direct de telefoon kunnen aannemen kun je ons antwoordapparaat inspreken. We bellen je dan zo snel mogelijk terug. Meer informatie vind je bij afspraak maken.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?

Tijdens je eerste afspraak wil je fysiotherapeut precies weten wat jouw lichamelijke klachten zijn. Dit begint meestal met een anamnese, een vraaggesprek waarin je klachten en doelen worden besproken. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Welke activiteiten wil je weer kunnen uitvoeren? De fysiotherapeut beoordeelt vervolgens of fysiotherapie de juiste oplossing voor je is, of dat een andere behandeling beter geschikt zou zijn.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om de mogelijke oorzaken van je klachten te achterhalen. De fysiotherapeut kijkt ook welke invloed je klacht heeft op je houding en de manier waarop je beweegt.

Wanneer de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij het behandelplan met je. Dit plan is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en gericht op het behalen van jouw specifieke doelen.

Hoe kan ik me op mijn fysiotherapeutische afspraken voorbereiden en wat moet ik dragen?

Bij je eerste afspraak vragen we je om je legitimatiebewijs en eventuele verwijzing van de huisarts of specialist mee te nemen. Voor vervolgafspraken heb je verder niets nodig.

We raden aan om comfortabele kleding te dragen die je gemakkelijk kunt uitdoen en waarin je vrij kunt bewegen. Het kan voorkomen dat de therapeut vraagt om bepaalde kledingstukken, zoals je broek of shirt, uit te doen voor een beter onderzoek of behandeling. Ook kan het zijn dat je oefeningen in de zaal moet doen, waarbij comfortabele kleding die bewegingsvrijheid biedt, handig is.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). In een enkel geval, bijvoorbeeld na een operatie, heb je echter wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Als je twijfelt of je een verwijzing nodig hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. We kijken dan of we je kunnen helpen.

Wat moet ik doen als ik een afspraak moet afzeggen of verzetten?

We verzoeken je bij verhindering de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te melden. Dit kan aan de balie, telefonisch (bij geen gehoor via het antwoordapparaat) of via e-mail. Zo stellen je ons in staat om in jouw plaats een andere cliënt te helpen. Bel je niet (tijdig) af, dan zijn we genoodzaakt om €30,00 in rekening te brengen per gemiste afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?

Onze therapeuten werken volgens een rooster van 30 minuten per afspraak. Dit betekent echter niet dat de behandeling altijd precies 30 minuten duurt. Binnen deze 30 minuten is er ook tijd gereserveerd voor de wisseling tussen patiënten, overleg met collega's of (huis)artsen en het bijwerken van de administratie om je fysiotherapeutische dossier volgens de geldende richtlijnen op orde te houden.

Kan ik een voorkeur aangeven voor een behandelend therapeut?

Natuurlijk! Als je een voorkeur hebt voor een mannelijke of vrouwelijke fysiotherapeut, of een specifieke therapeut, kun je dit aangeven. We zullen ons best doen om hier rekening mee te houden.

Wat is MijnZorgApp en waarom krijg ik een sms?

MijnZorgApp is ontwikkeld voor cliënten van eerstelijns zorgverleners. Het is een app die je kunt downloaden om je te ondersteunen tijdens je behandeltraject.

Met MijnZorgApp krijg je toegang tot:

  1. Je toekomstige afspraken, inclusief datum, tijd en therapeut

  2. De oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

  3. Belangrijke praktijkinformatie, zoals telefoonnummer, adres, e-mail en openingstijden

Het sms-bericht dat je ontvangt bevat een link om MijnZorgApp te downloaden en een persoonlijk wachtwoord dat je nodig hebt wanneer je de app hebt geïnstalleerd.